POTPISAN SPORAZUM IZMEĐU GRADA ZENICA I NOGOMETNOG/FUDBALSKOG SAVEZA BiH

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i generalni sekretar Nogometnog/ Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Jasmin Baković potpisali su Sporazum o unapređenju infrastrukture, opremanju, održavanju i korištenju stadiona Bilino polje u Zenici. Ovim Sporazumom dogovorili su principe budućeg korištenja stadiona za potrebe nogometnih/fudbalskih selekcija Bosne i Hercegovine u narednih osam godina, odnosno pet utakmica u toku jedne kalendarske godine.

Kako je poznato, gradonačelnik Kasumović je početkom 2018. godine uputio Pismo namjere N/FS BiH u kojem je istakao, kako je Grad Zenica spreman učiniti maksimalne napore kako bi se utakmice nogometne/fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine i u narednom periodu igrale na stadionu Bilino polje. Tom prilikom Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH predloženo je da stadion Bilino polje proglasi “Nacionalnim stadionom”, odnosno objektom od nacionalnog interesa.

 

Sretno smo što će reprezentacija BiH i dalje igrati svoje utakmice na našem stadionu, ali smatramo da je ovo jedna pozitivna stvar i za naš klub, i radujemo se realizaciji istog.
Sadržaj Sporazuma se može vidjeti na linku: