Nakon prvog dana priprema za drugu polusezonu BH Telecom Premijer lige, utisci iz Antalije su i više nego pozitivni.

“Što se tiče uvjeta mislim da stvarno imamo fantastične uvjete za rad, imamo mir i vrhunska dva sportska terena, te bazen, fitnes i što je najbitnije za nas imamo ekipu četrnaest dana na okupu.”

Musa je već počeo sa napornim treninzima, te se očekuje i utakmica sa ekipom iz Rumunije.

“Što se tiče treninga, danas smo već imali dva treninga, sutra također dva, dok prekosutra igramo utakmicu sa FC Voluntari Rumunija”, rekao je Musa.

Ekipa Čelika je dobila znatna pojačanja nakon utakmice sa FK Igman i još uvijek se radi na dovođenju pojačanja. Po prosudbi trenera Muse, Čeliku su potrebna još dva do tri igrača na određenim pozicijama, a posebno na poziciji stopera, nakon što je došlo do promjene te je planirani stoper, Dawa Joyskim, ipak potpisao za drugi tim. Još jedno pojačanje, Yusuf Cihat Celik, pripremama se pridružuje sutra. Celik je igrao Nizozemsku drugu ligu i Tursku prvu ligu što govori o tome da bi trebali dobiti jednog kvalitetnog igrača, to će nakon treninga i utakmica prosuditi Stručni štab.

Kako kaže trener Musa, Stručni štab je optimističan po pitanju budućnosti NK”Čelik” i opstanka u ligi:

“Imamo sve uvjete, a na nama je da radimo, da se pripremimo i da uradimo sve da navijače i simpatizere Čelika obradujemo.”

SAMO ČELIK!