Danas je velikoj sali Grada Zenice održana prezentacija i panel diskusija za investiranje potencijalnih ulagača u NK “Čelik”.

Kako je i najavljeno prethodnih dana, zainteresovanost za NK “Čelik” su pokazali investitori iz Turske i Katara koji imaju ozbiljne namjere kada je u pitanju ulaganje u naš Klub. Prezentaciju je otvorio gradonačelnik Grada Zenice, Fuad Kasumović, koji je odmah u uvodnom izlaganju obavijestio sve prisutne da se delagacija investitora nalazi na Bilinom polju sa svojim advokatima i da ih nije doveo na istu iz razloga što je situacija još nejasna po pitanju iznalaska rješenja za oporavak Čelika, pa je odmah zatražio da se formira ekipa ljudi ispred Kluba koja će sa jasnim stavovima i zahtjevima prema investitorima sjesti za stol i pokušati dogovoriti saradnju sa istim. Nakon toga glavnu riječ je preuzeo predsjedavajući Skupštine NK “Čelik”, Damir Bradarac, i sve prisutne još jednom napomenuo o važnosti današnje prezentacije. Većina prisutnih se složila da ekipu, koja bi trebala ispred NK “Čelik” voditi razgovore sa investitorima, čine predsjednik Upravnog Odbora, predsjedavajući Skupštine i tri člana Nadzornog odbora Kluba, kao legitimno izabrana tijela na Skupštini, i da zajednički iznađu najbolje rješenje za NK “Čelik”, nakon čega bi sazvala redovna Skupština na kojoj bi se donijele važne odluke za budućnost našeg Kluba.

Prezentaciji su, pored gradonačenika i Gradske Uprave, prisustvovali članovi NGG “Za Čelik”, predstavnici UG “Robijaši 1988”, članovi Kluba, predstavnici drugih sportskih udruženja, nekolicina Gradskih vijećnika, navijači i simpatizeri našeg Kluba i lijepo je bilo vidjeti diskusiju prisutnih bez vrijeđanja i povišenih tonova, sve za bolju budućnost Čelika.

Nadamo se da ćemo se ubrzo vidjeti na redovnoj Skupštini Kluba da izglasamo bolji  Čelik!

SAMO ČELIK!