Danas je bilo veoma burno na Bilinom polju, održane su dvije press konferencije, jedna po pitanju reprograma i druga uoči sutrašnje utakmice sa Širokim Brijegom, a održan je i sastanak Pregovaračkog tima i Nadzornog odbora radi slanja odgovora investitorima iz Turske i Katara.

Pregovarački tim u sastavu Jasmin Memišević, Ismet Đugum, Damir Bradarac i Osman Sirćo sa članovima Nadzornog odbora Hadžimahmutović Tarikom i Jonjić Robertom zajedno su sastavili odgovor koji je danas poslan na adresu investitora i koji Vam u cjelosti prenosimo.

“Poštovani,

Zaprimili smo vašu “Ponudu za preuzimanje” od 25.10.2017. godine, na koju smo potvrdno odgovorili Dopisom od 27.10.2017. godine.

Još jednom Vas obavještavamo da je Pregovarački tim ispred našeg Kluba donio odluku da se Vaša inicijelna ponuda u načelu prihvata.

Međutim, kako bismo bili u mogućnosti zajednički opredijeliti modalitet Vašeg ulaska u Klub, te krenuti u realizaciju istog, to Vas molimo da nam u što skorije vrijeme (po mogućnosti u roku od tri dana) dostavite segmentiran i detaljan plan, kao i eventualno nacrt konačnog ugovora-protokola o saradnji ili sl., kojim bi bili definirani svi aspekti Vašeg investiranja i ulaska u NK “Čelik” Zenica.

Jedan od prijedloga koji Vam trenutno možemo ponuditi, a koji je ujedno i najbrži, bio bi model ulaska Vaših predstavnika ili ljudi od povjerenja u trenutno egzistirajući Upravni odbor , gdje bi se dodatnim, internim ugovorom podijelile nadležnosti članova UO na način da se Vašim povjerenicima kao članovima UO prepusti sportski segment Kluba (imenovanje “sportskog dijela” menadžmenta), za koji ste iskazali najveću zainteresiranost.

Naime, gore nevedeni prijedlog je model i način najbržeg ulaska investitora u Klub kroz strateško partnerstvo, uz istovremeno poštivanje Statuta NK “Čelik” Zenica. Također, eventualnim prihvatanjem ovog prijedloga otvara se mogućnost za pregovore o ključnim pozicijama u Klubu što je, vjerujemo, u obostranom interesu.

Prihvatanje ovog prijedloga otvara mogućnost brzog saziva Skupštine NK “Čelik” Zenica gdje bi se Vaš predloženi nacrt ugovora prezentirao i, vjerujemo, usvojio.

Naravno, ukoliko imate druge prijedloge oko načina Vašeg ulaska u Klub, spremni smo da ih čujemo i ozbiljno razmotrimo, a u cilju iznalaženja najboljeg zajedničkog interesa.

U nadi da ćete uvažiti našu potrebu za ažurnošću, te se što prije očitovati o prijedlozima, srdačno Vas i sportski pozdravljamo.

Pregovarački tim NK “Čelik” Zenica”

SAMO ČELIK!