5.Kolo Lige za opstanak BH Telecom Premijer lige BiH

NK”Čelik”Zenica – FK”Mladost”Doboj-Kakanj

Subota, 14.04.2018.godine sa početkom u 18:00h

Stadion Bilino polje

Sudija: –

TV prenos: MOJA TV

Nakon dvije gostujuće utakmice, remija u Tuzli i ubjedljive pobjede u Vitezu, Čelik dočekuje susret 5.kola Lige za opstanak BH Telecom Premijer lige BiH sa ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Zadnji susret ove dvije ekipe završio je porazom Čelika na Bilinom, nakon čega je Čelik došao pod vodstvo novog Šefa Stručnog štaba, Edina Prljače. Ono što je pozitivno iz dosadašnjeg dijela Prljačinog proljeća je tvrda, čvrsta i disciplinovana igra, kojom Čelik može ostvariti cilj opstanka u Premijer ligi, što najbolje pokazuje činjenica da za 4 kola Lige za opstanak, naši momci nisu upisali nijedan poraz, a mreža protivnika se zatresla 7 puta.

Čelična ekipa je sa 21 bodom na predzadnjoj poziciji prvenstvene tablice , ali uzimajući u obzir da se igra nogometaša Čelika popravila u svim segmentima, ta pozicija bi se mogla promijeniti.

Utakmica sa ekipom Mladosti je od iznimne važnosti za Čelikovce i ciljeve prema kojim idu. Budućnost Čelika izgleda optimistično, budući da su korak do potpisivanja reprograma poreskog duga, te pobjeda protiv Mladosti bi također bila korak bliže opstanku u ligi, a ostvarenjem ovih ciljeva i velikom podrškom investitora, sljedeće sezone, naš Čelik bi gledali u Europi.

U subotu se prognozira sunčano vrijeme uz ugodnu temperaturu, te su i tribine spremne da prime navijače i simpatizere koji će kao 12.igrač našeg tima ponovo biti presudan faktor u Čelikovim pobjedama. Stoga pozivamo sve navijače i ljubitelje sporta upćenito da podrže Čelik u subotu na Bilinom polju.

 

SAMO ČELIK!