U subotu, u okviru 15. Kola Premijer lige, FK”Radnik” iz Bijeljine će ugostiti naš Čelik. Na zadnjem susretu ove dvije ekipe, u okviru 4.kola Premijer lige, Čelik je zahvaljujući golovima Šišića, Šabanovića i Kouadija slavio pobjedu na Bilinom polju sa uvjerljivih 3:0. FK”Radnik” je trenutno sa 17 bodova na osmom mjestu na tabeli, ali po mišljenju Šefa stručnog štaba NK”Čelik”, Vinka Divkovića, to i ne mora značiti neku prednost:

“Nećemo reći nijednu lošu riječ o Radniku, ali moje mišljenje je da nisu po nekoj kvaliteti puno iznad Čelika.”

Ekipi Čelika su se, na insistiranje Šefa stručnog štaba, u nedjelju pridružila četiri nogometaša juniora od kojih su se dva izborila za odlazak u Bijeljinu. Dok Kazazić, Hasanhodžić, Salčinović, Ćemalović, Udovičić, Majdanec ne konkurišu za utakmicu zbog povreda.

Nakon ubjedljivog poraza, u Mostaru, od Zrinjskog, Radnik je pod velikim pritiskom da sačuva svoje šanse u borbi za mjesto u play off. Ali sa druge strane NK”Čelik”je, sa novim Šefom stručnog štaba, u borbi za opstanak u Premijer ligi. Ovakav splet okolnosti zasigurno obećava zanimljivu utakmicu ova dva rivala.

Glavni sudac ovog susreta je Mateo Musa iz Čitluka.

Divković je siguran u svoju ekipu i sa najboljim očekivanjima u subotu odlazi u Bijeljinu.

“Od igrača očekujem borbenost i 100% sam siguran da će oni dati sve od sebe, a krajnji učinak i krajnji rezultat će se pokazati poslije 90min.”

Susret počinje u 13:00h, a TV prenos je obezbijedila MOJA TV.

 

SAMO ČELIK!