Utakmicu 15.kola BHT PL, ekipa NK “Čelik” igra sa ekipom HŠK “Zrinjski” na gostujućem terenu.

Spremni i motivisani za kvalitetnu igru, igrači NK “Čelik” danas putuju u Čitluk gdje će biti smješteni u karantin pred sutrašnju utakmicu.

Osim povrijeđenih igrača, Salčinović Fenana i Adilović Tarika, ekipa NK “Čelik” je kompletna, obzirom da se od povrede oporavio i Marin Jurina, te će biti u konkurenciji za ovu utakmicu.

Minutažu i u ovoj utakmici dobit će i strani igrači, koji su svoj prvi nastup u dresu NK “Čelik” zabilježili protekli vikend, u utakmici sa NK “Široki Brijeg”.

Zbog administrativnih procedura, vrlo vjerovatno je da šef stručnog štaba NK “Čelik”, Ornek Adnan, ni ovu utakmicu neće voditi sa klupe, ali to ne smije biti razlog za ništa slabiju igru na terenu. Uz malo više sreće i mudrije igre, vjerujemo u pozitivan ishod ove utakmice za ekipu NK “Čelik”.

Zanimljiva je činjenica da je u prvoj utakmici odigranoj na domaćem terenu, ekipa NK “Čelik” savladala ekipu HŠK “Zrinjski” rezultatom 1:0, te je to još jedan razlog da nas shvate kao ravnopravnog protivnika na terenu.

Utakmica je na rasporedu u subotu, 27.oktobra 2018.godine, sa početkom u 16:00, a direktan prenos utakmice omogućila je Moja TV.