Nogometaši Čelika danas su u prvom polufinalnom susretu slavili protiv FK Vitez, te se pobjedom plasirali u finale turnira u Vitezu.

Iako su obje ekipe imale nekoliko dobrih šansi za postizanje pogotka, prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 0:0. U drugom poluvremenu trener Čelika Kemal Hafizović u igru je uveo Hanana Adilovića, Kenana Hafizovića i Bernada Imamovića, sa ovim potezom Čelik je dodatno vršio pritisak na zadnju liniju Viteza. Na promjenu rezultata nije se dugo čekalo. Već u 52. minuti na asistenciju Kenana Hafizovića  mrežu Viteza pogodio je Hanan Adilović. Vitez do izjednačenja stiže u 65. minuti iz jedanaesterca. Promjena rezultata nije mnogo uticala na igrače Čelika, u 75. minuti Imamović Bernad donosi novo vodstvo za Čelik, što će se ispostaviti kao konačan rezultat.

Čelik: Marković, Duraković, Udovičić, Hasanhodžić, Kadrić, Mehić, T.Adilović, Duvnjak, Kouadio, Imamagić, Majdanac. Sa klupe ušli: Hafizović, Imamović i H.Adilović

Sutra u 18:15h na rasporedu je finalna utakmica. Čelik će igrati protiv Rudara iz Kaknja koji je u drugoj polufinalnoj utakmici slavio protiv ekipe  Mladosti iz Kakanja.