Navijačka skupina Robijaši je jedna od najvjernijih navijačkih skupina u Bosni i Hercegovini, koja ove godine slavi 30 godina postojanja. Ime Robijaši nose od 1988.godine, kada su se tadašnje vođe navijača složile da navijači konačno dobiju jedno prepoznatljivo ime.

Navijačka skupina Robijaši je skupina koja je uz NK “Čelik” kada je klub bio i u dobrim, ali u onim malo manje dobrim situacijama, na domaćim ali i na gostujućim utakmicama. Robijaši su uz ovaj Klub bez obzira na sve, a njihova konstanta podrška sa tribina znači mnogo našim igračima.

Stoga, podržavamo obilježavanje 30 godina postojanja navijačke skupine Robijaši, u sklopu čega UG Robijaši Zenica 1988 planiraju isto obilježiti 23.novembra 2018.godine organizacijom koncerta u HKD “Napredak”, ali i dolaskom na utakmicu u subotu, 24.novembra 2018.godine, za koju, vjerujemo, planiraju prirediti navijačku “poslasticu” koja će biti upamćena.

Iz tog razloga, Klub je uputio zahtjev prema FK “Mladost”, NS BiH te BHT1 kao medijskom pokrovitelju utakmice, za pomjeranje termina utakmice sa 13:00 na 17:00, za što smo i dobili saglasnost.

Utakmica 18.kola BHT PL odigrat će se na stadionu Bilino Polje, 24.novembra 2018.godine sa početkom u 17:00, te ovim putem pozivamo sve naše sugrađane, navijače i simpatizere NK “Čelik” da u što većem broju dođu na utakmicu podržati naše igrače sa tribina, ali i uveličati zajedno sa nama obilježavanje 30 godina postojanja navijačke skupine Robijaši.

#samocelik