21.KOLO BH TELECOM PREMIJER LIGE BIH

NK”Čelik” Zenica – FK”Mladost” Doboj-Kakanj

Subota, 03.03.2018.godine sa početkom u 14:30h

Stadion Bilino polje

Sudija: Admir Šehović (Sarajevo)

TV prenos: BHT1

Nakon pobjede na Bilinom polju i minimalnog poraza u Gabeli, Čelik dočekuje susret 21. kola BH Telecom Premijer lige BiH sa ekipom Mladosti iz Kaknja. Ono što je pozitivno iz dosadašnjeg dijela Čelikovog proljeća je tvrda, čvrsta i disciplinovana igra, kojom Čelik može ostvariti ciljani opstanak u Premijer ligi, a ono što najviše zabrinjava trenera Musu i navijače jesu trenutne povrede Šišića i Đelmića.

Nakon doktorskog pregleda utvrđeno je da nema preloma i većih povreda kod Đelmića i Šišića, ali prevetnivno oni ipak ne treniraju sa ekipom i do zadnjeg trenutka nećemo znati da li će nastupiti protiv Mladosti, te se nadamo brzom oporavku ova dva bitna igrača naše ekipe.” rekao je Musa.

Čelik je u prošlom kolu pretrpio minimalan poraz od GOŠK-a u Gabeli ( 3:2 ), a nada se da će u ovom meču pružiti predstavu sličnu onoj protiv Viteza kada je na Bilinom Polju prije dva kola slavio rezultatom 1:0. Ipak i sa 3 osvojena boda protiv Viteza, Čelik je još uvijek na 11. mjestu prvenstvene tablice i kopka 6 bodova iza Slobode, što je dodatni podsticaj našim momcima da se bore ove subote za pobjedu na Bilinom.

Ekipa Mladosti sa 25 bodova trenutno je na sedmom mjestu prvenstvene tablice, te nakon dva poraza ove polusezone, protiv Slobode u gostima ( 2:0 ) i na domaćem terenu protiv Zrinjskog ( 1:2 ), neće se tako lako predati porazu od “crno-crvenih”na Bilinom.

Susret 21. kola BH Telecom Premijer lige BiH, prvobitno planiran 28.02., zbog nepovoljnih vremenskih uvijeta pomjeren je na subotu 03.03 što je omogućilo ekipama dodatne pripreme.

Bez obzira što je trenutno bodovna razlika između Mladosti i Čelika velika sasvim je sigurno da će to biti jedna izuzetno zanimljiva i borbena utakmica, baš kao i što su bile prethodne u kojima su se sastajala ova dva rivala.

U subotu se prognozira naoblačenje uz blage padavine, ali tribine su spremne da prime navijače i simpatizere, koji će kao 12. igrač našeg tima ponovo biti presudan faktor u Čelikovim pobjedama!

SAMO ČELIK!